Historie

Uanset hvilken en af vores steder du besøger, vil der altid være en uformel stemning og en hyggelig atmosfære. Kom som du er – du er altid velkommen!

En lille bistro fik vokseværk

Det hele startede for godt 12-13 år siden hvor Bodega 65 i Jægergårdsgade blev forvandlet til Klassisk 65 – Bistrot & Vinbar. Missionen var at Århus skulle have en klassisk Bistro, et hyggeligt og uformelt mødested med rustikke retter fra det franske landkøkken og en dejlig varm betjening. Bistroen havde et lille køkken og plads til ca. 25-30 gæster.

Bistroen blev velbesøgt og det blev starten til hvad Klassisk 65 – Bistrot & Vinbar, Klassisk Fisk og Strandvejens Bistrot er i dag.

Klassisk 65 – Bistrot & Vinbar har i dag et køkken i to plan og plads til ca. 110 gæster. Lokalerne danner rammerne for en oplevelse af det klassiske tjener – og kokke håndværk. Vi mener det er vigtigt at holde fast i traditionerne; Derfor flamberer vi bøffer ved bordet, røre tatar så du selv kan bestemme ingredienserne og sabler cava samt champagne ved facaden. Bestiller du et glas portvin, åbner vi gerne flasken på “Gammeldags maner” med tang og ild. På bistroen kan der afholdes alt fra hyggelige kaffe dates, til større firma arrangementer.

I 2012 åbnede Klassisk Fisk i Nørregade 38, i Århus C. Den tidligere porno butik med biograf i kælderen, blev ombygget til en a la carte restaurant med plads til ca. 35 gæster i stueplan og ca. 40 gæster i kælderen. Her vil man opleve stemningen af Paris med lysekroner i det høje loft, hyggelig belysning og franske toner fra højtaleren. På baggrund af vores kærlighed til fisk og skaldyr er menukortet fyldt med “Alt godt fra havet” Efter sæson er det blandt andet muligt at nyde kammusling, tun, pighvar, hummer, blåmuslinger, østers mv. Dog er det også muligt at få “Non-Fish” retter.

Sidste skud på stammen er Strandvejens Bistrot på Violvej 2, i Risskov. Bistroen har plads til 80 gæster indendørs med mulighed for udendøres servering, når foråret melder sig. På menuen er der klassiske retter som tatar, bistroburger, lette nærende salater, oksemørbrad, pighvar og dagens treretters menu. Ønsker man at spise hjemme, er der også mulighed for Take-Away. Vi vil danne rammerne for et uforpligtende mødested, hvor vores kunder i ro og mag kan nyde hinandens selskab over en kop kaffe, et koldt glas rosévin eller en god middag.