Omkring

Vores egen import af de vine vi har på kortet.

IDEALER...
Det kræver sin vin at skulle matche etablissementet i de 1000 importørers land!

Da Klassiskvin i 2013 satte de første omhyggeligt udvalgte flasker på hylderne, var det med et håb om at kunne bidrage til de Århusianske borde med et par dråbers nydelse, glæde og åndsliv. Som et skulderklap til en spirende bevidsthed om vigtigheden af kvalitet; en hånds- rækning til en ihærdigt søgende dansk vinkultur med stort potentiale.

Nu, mange år senere, er målet stadig i al sin indlysende enkelthed at imødekomme det allestedsnærværende ønske om at tilfredsstille den kræsne gane til en overkommelig pris.

Vilje, engagement og en veltrænet næse udgør ikke alene værnet mod industrielle storimportører og landsdækkende supermarkedskæders ensretningsstormløb mod forbrugeren.

Det kræver sin vin! Og det er lige, hvad vi har!

Produkter...
Indholdet af vores kældre er afgjort af en kombination af stor respekt for de klassiske dyder tillige med en til tider nærmest fandenivoldsk mangel på autoritetstro. Vi lader os styre af intet andet end en kilden i næsen, en rødmende kind og en god fornemmelse i maven – så længe prisen er rigtig!

Arrangementer

Åbningstider

By appointment only.

EDMOND RENTZ, Zellenberg, Alsace
Familen er vinhus der laver vine efter forhold som druerne passer til. ( alt efter hvilken drue der trives bedst i ler, mergl, sandsten, vulkanisk jord osv)
Grunden til at vi har taget huset hjem er fordi de er MAD-VINE .   Altså fordi de holder både syre, sødme og fylde (nogle Alsace huse er kun syreholdige og andre alt for søde) men RENTZ holder en pæn sum af alle dele og det gør dem meget mad-stemt.   De er altså skræddersyet til mad og det er derfor vi har taget dem ind på kortet.
Hver druesort vokser i egne vinmarker. Druerne undersøges minutiøst og høstes med optimal modenhed. Hvert batch vinificeres separat efter sort og den jordbund, som den blev dyrket på. Dette gøres for at bevare deres individuelle definition af den karaktiskiske smag. Konstant og streng kvalitetskontrol bidrager til den høje kvalitet af deres vine.

RIESLING a 78.- kr
Tør, mineralsk med fine frugter og citros aroma –
perfekt til retter der holder skarphed men også med fedme

Riesling “les Comtes” a 117.-kr
en flottere udgave af den alm riesling med mere fadlagring og senere høstning af druerne,
det giver en tør – flintet armoma også med masser af elegant citrus og dyb sødme

Pinot Blanc a 77.-kr
friskhed og let fylde, saftig sødme og mellem rundhed
den holder knap så meget syre som risling.

Pinot gris a 92.-kr
fantastisk let drikkelig let krydderet vin med elegante honning noter.

gewürztraminer “Terre Rouge” a 116.-kr
fyldig-rig-blød med gamle rose aromaer – mangfoldig med krydderier

Pinot Gris 75cl. “Vendange Tradives” 238.-kr
Vinstokkene, som man bruger til Vendanges Tardives bliver fulgt ganske særligt, lige fra beskæring og til høst, som foregår manuelt den 8. november. Druerne plukkes og transporteres i små kasser for at undgå at blive mast. Presningen foregår meget langsomt, og mosten får derefter lov at bundfælde naturligt i 3 dage. Derefter bliver den klare most gæret i store træfade i de temperaturregulerede kældre. Gæringen varer fra en til tre måneder, og vinen bliver derefter modnet på en kombination af ståltanke og store egetræsfade.
Vinen er fyldig, god sødme og med let krydret frugt.

Gewurtztraminer 50cl. “Selection Grans Nobles” 298.-kr
Er en forædling af Vendange Tardive, som er en sød vin der udelukkende produceres i Alsace. SGN indeholder endnu mere sukker end Vendange Tardive. Druerne vil derfor ofte være ramt af botrytis.

 

BREAD & BUTTER, NAPA CALIFORNIEN
Vores nye californiske hit er fra Napa Valley, det mest ikoniske sted for vindyrkning i The Golden State. Deres ’no nonsense’ holdning til god vin er dejlig at arbejde med. Med sit enkle og rustikke grafiske udtryk, er vinene pakket godt ind i lækre, småfede flasker, som også er med til at signalere vinenes udtryk. Vi er stolte af at præsentere dejlige californiske vine til en rigtig fornuftig pris.

Bread & Butter Chardonnay 165.-kr
Lækker smørfed Chardonnay med friske noter af fersken, papaya og citrusskal, fulgt op af varme aromaer af popcorn! og fadvanilje. Smuk balance mellem frugtsyren og den cremede mundfylde.

Bread & Butter Pinot Noir 165.-kr
Fuldmodne kirsebær og mørk chokolade i næsen, fulgt op af hindbær, orangelikør og ristede nødder. Vinen er silkeblød med en fin balance mellem frugt og tannin.

LINE 39, CALIFORNIEN
Disse ideelt beliggende kølige klima vinmarker fremmer langsomt modning af druerne, så der kan produceres fremragende vine med en ideel balance mellem rigt, moden frugt og frisk syre.

Chardonnay “Monterey & Clarksburg” 95.-kr
Rig, mellemfyldig vin med hints af egetræ og frodige tropiske frugter i smagen. Fyldig og stadig en rød tråd af syre -forfriskende.

Pinot Noir “Clarksburg & Monterey” 135.-kr
Denne frugtdrevne Pinot Noir har frisk frugt og urte med rige smagsstoffer af hindbær og sorte kirsebær på ganen og bløde, smidige tanniner.

Petit Shirah “Central Coast, Lodi & Monterey” 115.-kr
Denne Petite Sirah er mættet med aromaer af røde og sorte frugter og varme krydderier med et strejf af eg. En fyldig vin, der er både kompleks og elegant.

Cabernet Sauvignon “Monterey & Lodi” “130.-kr
Saftig Cabernet Sauvignon der udstiller de rige frugtsmage af kronblade, brombær og moden blomme med hints af sort te. Vinen afsluttes med subtile, glatte tanniner, der ikke overstyrer denne saftbombe.

HOUSE OF CARDS, NAPA CALIFORNIEN
Tom Hinde og David Sayre har en lang og meget succesrig historie over hele Californien med vinfremstilling. House of Cards er deres seneste samarbejde og samler enorm viden og vidunderlige vinmarker i Napa Valley.

House of Cards Blend 232.-kr
Vinen er rig og fyldig på variation i frugter. Røde og mørke frugter er tydelige i næsen med blomme, kirsebær og blåbærfarver. Duften er elegant og viser subtile tegn på vanilje-nuancer. Overfladen ligger indrammet i modne tanniner.

Les Vigneron d Estezargues, FRANKRIG
Les Vignerons d’Estézargues er et lille, innovativ kooperativ i den lille by Estézargues, som har et fremragende ry for kvaliteten af sine vine. Ønologen på stedet er Denis Deschamps, der er en forkæmper for “naturlig” vinfremstilling

Cotes Du Rhone Rouge 110.-kr
Kraftfuld og medium-let fornemmelse med en krydret smag og noter af brombær, kirsebærvin, hvid peber og friske urter.
70% Grenache, 10% Cinsault, 10% Mourvedre, 10% Syrah.

Cotes Du Rhone Blanc 110.-kr
fast og solid Rhône – 55% Grenache Blanc, 40% Bourboulenc og 5% Clairette. Det er en fyldig, let olieagtig vin, der leverer pære, melon og ananas smag med kanel og brunt sukker.

Booking

I samarbejde med easyTableBooking.dk