Strandvejensbistro.dk Tanker Er stiksikker vest og skudsikker vest det samme?

Er stiksikker vest og skudsikker vest det samme?Uanset om du arbejder som politimand, dørmand, sikkerhedsvagt, eller lignende erhverv, hvor der er sandsynlighed for at din sikkerhed kan blive truet, så kan det altså være livsvigtigt med den rigtige beklædning. Det kan også være, at du som journalist kan opleve at blive sendt ud til konfliktfyldte områder, og også her kan det rette sikkerhedstøj være af den største betydning. Der findes mange forskellige sælgere af sikkerhedstøj, og det er vigtigt at være sikker i sin sag, uanset om om du er på udkig efter en stiksikker vest, eller en skudsikker vest.

Stiksikker vest – hvad skal du være opmærksom på?

Der findes mange forskellige sælgere af sikkerhedstøj, og hvis du leder efter en stiksikker vest, skal du være sikker på du finder en sælger, som garanterer produkter af høj kvalitet, som er godkendte til deres formål. En stiksikker vest kan være lavet på forskellige måder, men grundlæggende kan man sige, at en stiksikker vest består af beskyttende fibre, som altså kan beskytte dig mod angreb fra f.eks. en kniv. Man skal dog være opmærksom på, at en stiksikker vest aldrig vil være 100 procent stiksikker. En stiksikker vest er godkendt inden for en bestemt standard, og inden for et bestemt niveau. Udsættes vesten for mere end det, som den er godkendt til, kan vesten  godt gennembores af f.eks. en kniv eller en syl. Find din stiksikker vest her, og få svar på dine spørgsmål om køb af stiksikker vest.

Er en skudsikker vest også stiksikker?

Det er måske nærliggende at tro, at en skudsikker vest også vil være stiksikker. Det er dog ikke nødvendigvis tilfældet, da sammensætningen af fibre er forskellig i de to former for veste. Der findes dog veste, som båd er stiksikre og skudsikre, så det kan altså lade sig gøre. Hvis du for eksempel arbejder i fængselsvæsenet eller med glas og metal, kan det være du er på udkig efter mere end en stiksikker vest, men også gerne vil have snitsikkert tøj. Snitsikkert tøj findes i adskillige varianter, og du kan for eksempel både finde boxershorts, handsker og hættetrøjer i snitsikre udgaver. Når du handler snitsikkert tøj, er det selvfølgelig vigtigt at du forsikrer dig om at tøjet er godkendt og af høj kvalitet. På den måde kan du nemlig føle dig mere tryg som forbruger, og du sparer dig selv for en masse bekymringer.