Strandvejensbistro.dk Tanker Hovedpine: Derfor får du hovedpine når du spiser.

Hovedpine: Derfor får du hovedpine når du spiser.Får du ofte hovedpine? Så er du ikke alene. Faktisk lider næsten halvdelen af alle amerikanere af lejlighedsvis hovedpine. Men hvad er de? Hvorfor får vi dem? Og vigtigst af alt, hvordan kan vi slippe af med dem? I dette blogindlæg vil vi besvare alle disse spørgsmål og meget mere! Vi vil diskutere de forskellige typer hovedpine, deres årsager og 10 tips til at hjælpe dig med at få lindring.

Disse typer hovedpine findes der

Der findes to hovedtyper af hovedpine: primær og sekundær hovedpine. Primær hovedpine er ikke forårsaget af en anden tilstand. De omfatter spændingshovedpine, migræne og klyngehovedpine. Sekundær hovedpine er forårsaget af en anden tilstand, f.eks. bihulebetændelse, tømmermænd eller dehydrering.

 

Spændingshovedpine er den mest almindelige form for hovedpine. Den føles som et bånd, der strammer sig om hovedet. Spændingshovedpine skyldes ofte stress, træthed eller muskelspændinger.

 

Migræne er en type primær hovedpine, der kan give alvorlige symptomer. Migræne indebærer normalt intense pulserende eller dunkende smerter i et område af hovedet. De smerter ledsages ofte af kvalme, opkastning og lysfølsomhed. Migræne kan vare i timer eller endda dage.

 

Klyngehovedpine er en anden type primær hovedpine. De er mindre almindelige end migræne, men kan være lige så alvorlige. Klyngehovedpine indebærer normalt smerter omkring det ene øje eller på den ene side af hovedet. Smerten er ofte ledsaget af rødme i øjet, et hængende øjenlåg og en løbende næse. Klyngehovedpine kan vare i uger eller endda måneder.

Derfor får vi hovedpine

Der er mange forskellige årsager til hovedpine. Nogle af de mest almindelige er stress, træthed, muskelspændinger, dehydrering, øjenbetændelse og sult. Hvis du har søvnproblemer, kan det være en god idé at få en tyngdedyne. Disse hjælper dig med at sove bedre, så du slipper for hovedpinerne. Hovedpine kan også være forårsaget af tilstande som f.eks bihulebetændelse, tømmermænd eller TMJ.

 

Der er mange forskellige måder at slippe af med hovedpine på. Nogle mennesker finder lindring med smertestillende medicin i håndkøb, såsom ibuprofen eller aspirin. Andre finder lindring med hjemmemidler som kolde kompresser eller massage. Og endnu andre finder lindring med alternative behandlingsformer som f.eks akupunktur eller kiropraktik.

 

Hvis du lider af hovedpine, er der mange forskellige muligheder for dig. Tal med din læge om, hvilken løsning der er bedst for dig. Og prøv nogle af tipsene i dette blogindlæg for at se, hvad der virker for dig!