Strandvejensbistro.dk Tanker Oplev maden bedre med en ren mund

Oplev maden bedre med en ren mundØnsker du at forkæle dig selv og dine smagsløg med den absolut lækreste mad, du overhovedet kan forestille dig? Så er det altså exceptionel vigtigt, at du altid husker at hjælpe dine smagsløg på vej til den ultimative modtagelse af netop maden! Cellerne, som har til opgave at opfange madens smag – det søde, det bitre eller umami – fungerer nemlig allerbedst, hvis din mund er grundig rengjort. Dette kan gøres med stoffet Klorhexidin, som er et middel, der effektivt fjerner plak på dine tænder og giver dig en skinnende ren mund hver gang. Klorhexidin har lige nøjagtig den virkning, der skal til for at dræbe de bakterier, som florerer i din mund og modvirker den gode smagsoplevelse.

Det er vigtigt, at du aldrig skyller munden med vand lige efter, du har benyttet dig af et middel som Klorhexidin. Dette kan nemlig modarbejde virkningen fra mundskyllen, som gerne skulle fjerne bakterierne i din mund. Samtidig er det væsentligt at huske på, at der helst ikke skal indtages nogen former for madvarer, før der er gået nogle timer, da det ligeledes modvirker desinficeringen. Det samme gør sig gældende med alle former for tandpasta, og du bør derfor altid vente mindst to timer både før og efter. Besøg denne side, hvis du ønsker mere uddybelse af eksempelvis: Hvordan virker Klorhexidin?

Sund mad – sund mund

Det er tydeligt bevist af flere eksperter inden for området, at mundens sundhed kraftigt bliver påvirket af den mad, vi til daglig indtager. Sprøde grøntsager og lækre stykker frugt er nogle af de slags fødevarer, som er med til at holde munden sund og frisk, fordi denne form for mad hjælper os med at danne den nødvendige spyt. Spyttet bruger vi nemlig blandt andet til at forsvare os mod syreangreb, fordi spyttet neutraliserer den syre, der ellers vil gå ind og skade vores tænder ved at ætse dem.

Usund mad – usund mund

Hvis vi for ofte lader vores tænder blive angrebet af skadelig syre, fordi vi indtager den ’forkerte’ mad, har spyttet ikke mulighed for at forsvare tænderne mod de skadende angreb, der blandt andet er skyld i hullerne i vores tænderne. Dette kan blive en realitet, hvis vi eksempelvis tit indtager meget sukkerholdigt mad og drikke, som kager, slik, sodavand eller juice. I sådanne tilfælde vil overfladerne på tænderne blive ætset, så syreskaderne rigtig får risiko for at sætte ind.