Strandvejensbistro.dk Tanker Smil igen og tag livet tilbage

Smil igen og tag livet tilbageTogskinner. Ikke dem på stationen i byen. Nej togskinner, som pryder munden og skaber blister i kinden. Togskinner, som afholder dig fra at tage ud at spise, fordi halvdelen af måltidet stadig sidder i munden, når du er færdig. De togskinner, som gør at du holder smilet tilbage. Eller i hvert fald så du dækker munden med hånden, for ingen skal se de rester der stædigt sidder fast. Selv de bedste øjeblikke berøves, fordi selvbevidstheden overskygger alt. Smilet kan ikke rigtig være ægte, når det ikke må vises frem. Glæden kan ikke nå øjnene, når ansigtet kæmper for at skjule metallet i munden. Du melder afbud til alle de gode oplevelser, for de føles ikke længere gode. Ingen af de andre, der er med, behøver holde sig tilbage under restaurantbesøg, fordi de får halvanden kilo spinat fast i maskineriet. Selv når de af venlighed påpeger, at der lige sidder noget fast, føles det som offentlig ydmygelse. Og hvis ikke de gør, vil gruppebillederne fra bordet afsløre, at de ikke ville påpege det endnu en gang. Så du stopper. Melder afbud til turene på café, medmindre du kan nøjes med en kop kaffe. Den kan ikke sætte sig fast og håne dig resten af dagen, uden du ved det. Langsomt dør det sociale liv ud. Alt sammen på grund af de togskinner.

Smil igen med invisalign

Denne oplevelse er ikke fremmed for mange, som har gået med togskinner på et tidspunkt i sit liv. Og netop den fortælling er det, der afholder mange fra at få lavet en tandregulering. Tiden med bøjle er ikke sjov for nogen, og man skal være i stand til at se frem mod målet for at holde hovedet højt. Lige netop på grund af den oplevelse, er der blevet udviklet en anden måde at få rettet sine tænder. En måde hvorpå det ikke er lige så synligt for alle og enhver, at man han bøjle. Denne metode hedder invisalign. Invisalign er en gennemsigtig skinne, som sættes på tænderne. Den får på samme måde som togskinner, ført tænderne hen, hvor de skal være. Men fordi invisalign er gennemsigtige, er de til langt mindre gene for selvbilledet. Den selvbevidsthed, som man får, når man går med bøjle, vil aldrig forsvinde helt. Men den er minimeret ved brug af invisalign. På en langt mere diskret måde, kan man nu få rettet sine tænder, så man ikke behøver blive frarøvet sit sociale liv i denne tid.

Invisalign er en glat skinne, så man ikke sidder fast, og så du kan smile med de samme hvide tænder, som du havde før. Skinnerne er selvfølgelig stadig en smule synlige, men i et helt andet omfang end med togskinner. Invisalign er altså et middel til at opnå lige tænder, men uden man behøver gå på kompromis med sit sociale liv.