Strandvejensbistro.dk Tanker Sushi er på menuen til julefrokosten i IT-firma og ”Ejendomskage”

Sushi er på menuen til julefrokosten i IT-firma og ”Ejendomskage”



Indledning

 

Dynamics Property er et mindre IT-firma, der laver systemer til ejendomsadministration. Virksomheden har en speciel indfaldsvinkel til gourmetverdenen. Fremfor at bestille flæskesteg med øl, bruger firmaet lejligheden til at fejre den jul med Sushi og japansk øl.

Madvanerne i den danske IT-verden er alt andet en statiske. Traditionelt har IT-firmaer fyldige madordninger, men Dynamics Property har en anden tilgang. Minimal frokostordning men ejendomskage.

Ved at have domicil i Incuba’s lokaler i Århus N.  er der adgang til en kantine med tilhørende madordning, men faktisk benyttes denne ikke særlig ofte. I stedet benyttes andre muligheder. Den hjemmesmurte madpakke er en klassiker suppleret med virksomhedens ”company cake” kaldet ”Ejendomskagen”, der får alle de ansatte til at forlade ”softwaren” og skylde til tekøkkenet.

 

Ejendomskagen:

 

INGREDIENSER:

  1. lag

3 spsk. bagekakao

130 g. sukker

1 tsk. vaniljesukker

1 stk. æg

1 tsk. bagepulver

1,25 dl. mælk

50 g. smør

135 g. hvedemel

2. lag

2,5 dl. piskefløde

250 g. mørk chokolade

3. lag

75 g. smør

75 g. brun farin

1 ds. kondenseret mælk

Andet

50 g. mørk chokolade

FREMGANGSMÅDE

1.lag

Sukker, vaniljesukker, æg og bagepulver piskes sammen med en elpisker.

Herefter tilsættes mælk, kakao, mel og smeltet smør skiftevis lidt af gangen.

Dejen hældes over i en form beklædt med bagepapir (cirka 18×30 cm eller Ø24 cm springform).

Kagen bages ved 180 grader alm. ovn (over- og undervarme) i cirka 15 min. Tjek om den er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke er ubagt dej på, så er den færdig.

Kagen tages ud og nedkøles, hvis den er hævet for meget, så presses den lige lidt flad.

2. lag

Fløde hældes i en tykbundet gryde. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Imens hakkes chokolade.

Tilsæt hakket chokolade og rør det sammen, indtil du får en ensartet massse. Det kan godt være at det skal røres sammen i et par minutter før alt chokoladen er helt smeltet.

Lad det afkøle en smule inden det hældes over chokoladekagen. Kagen sættes på køl i minimum 4 timer eller frost i 2 timer. Kagen kan sagtens stå til dagen efter på køl.

3. lag

På en pande smeltes smør og brun farin sammen.

Tilsæt kondenseret mælk og lad det simre, så det tykner en smule og bliver en tand mørkere. Det skal ca. have 5 minutter. Rør det godt sammen og tag det af varmen.

Lad det afkøle og fordel derefter karamellen ovenpå den størknede chokoladetrøffel. Sæt kagen tilbage på køl, så karamel-laget kan sætte sig.

Inden servering løsnes kagen fra springformen. Du kan evt. lige glatte kanten ud med en varm kniv (skyl en kniv under den varme vandhane og tør af i et viskestykke).

Inden servering pyntes kagen med hakket chokolade.