Strandvejensbistro.dk Tanker 5 enkle ting du kan gøre for at gøre dit liv mere bæredygtigt

5 enkle ting du kan gøre for at gøre dit liv mere bæredygtigtVi lever i en travl hverdag, og det er ikke altid, vi tænker over, hvad vi kan gøre for at gøre vores liv mere bæredygtigt. Men faktisk er det ret nemt at gøre en forskel, hvis vi alle gør vores. Her får du 5 forslag til, hvad du kan gøre for at gøre dit liv mere bæredygtigt.

1. Gå i byen

Det er nemmere at gøre en forskel, hvis vi har færre biler på vejene. En af de bedste måder at gøre det på, er at gå i stedet for at tage bilen. Går du til og fra arbejde, til indkøb eller andet, er det en god idé at tænke over, om du kan gå i stedet for at køre bil. Generelt skal du forsøge at tage cyklen eller gå, der hvor du kan.

2. Spis mindre kød

Køer og grise skal fodres med en masse foder, og det er ikke altid, foderet er lige så bæredygtigt. Samtidig udleder dyrene meget CO2, når de fordøjer foderet. Derfor er det en god idé at spise mindre kød, så vi mindsker vores CO2-udledning. I dag er det heldigvis blevet langt nemmere at være vegetar eller veganer, end bare for 5 år siden. Der er kommet mange virksomheder, som laver veganske alternativer til kød, f.eks. burgere og pizza.

3. Vælg økologiske varer

Når du handler ind, så vælg økologiske varer, hvis det er muligt. Økologiske varer er produceret på en mere bæredygtig måde, og derfor er det en god idé at vælge dem, når du kan.

4. Køb bæredygtigt sengetøj

Når du skal have nyt sengetøj, så vælg bæredygtigt sengetøj. Der findes mange forskellige typer af bæredygtigt sengetøj, og det er en god idé at vælge det, der passer bedst til dig. En af de bedste bæredygtige sengetøj, der findes på markedet i dag, er uden tvivl, sengetøj lavet af bambus.

5. Vælg energieffektive apparater

Hvis du skal have nye hvidevarer eller andre apparater, så vælg dem, der er energieffektive. Det gør en forskel for miljøet, og det kan også spare dig for nogle penge på din elregning.

Konklusion

Der er ikke vanskeligt at gøre en forskel for miljøet, og alle kan være med. Det kan f.eks. være ved at gå, i stedet for at tage bilen. Det behøver ikke at være svært, og det kræver ikke de store ændringer i dit liv.