Strandvejensbistro.dk Tanker Burrata kan være en kæmpe madoplevelse

Burrata kan være en kæmpe madoplevelseHvis du har set en ostekugle før, men ikke har vidst, hvad det har været, har der nok været gode chancer for, at det er en burrata ost, du har set. Den minder meget om mozzarella, men burrata osten er en del blødere. Oprindeligt kommer den fra Murgia i Italien, og det er en ost, mange danskere er glade for at bruge i deres madlavning. Måske du også skal i gang med det?

Hvor køber jeg burrata?

Burrata er ofte nemt at finde i dit lokale supermarked. Det er klart, at det er en fordel at gå i et supermarked med et godt udvalg af oste, men de fleste større supermarkeder burde have burrata på hylderne. Du kan fx overveje at tage et kig i større supermarkedskæder som Føtex, Bilka, Meny, Kvickly eller Superbrugsen. Her er der ofte gode muligheder for at finde burrata, når du skal have det med hjem i indkøbsnettet.

Hvilke retter bruges burrata i?

Burrata bruges ofte som en tilføjelse til andre retter for at gøre dem mere lækre, akkurat som du ofte bruger meget andet ost i madlavning. Du kan finde mange gode pastaretter eller salater, hvor du kan tilføje burrata til. Så hvis du har lyst til at lave noget nyt, er det måske i dag, du skal finde en opskrift på en pastaret med burrata og kaste dig ud i det.

Hvad er forskellen på burrata og mozzarella?

Hvor mozzarella er hård og kan være revet, når du køber den, er burrata meget blødere og cremet, og du køber den ofte i en lille pose, hvor væsken kan holdes inde. Du kan ofte opleve, at burrata kan have flere kalorier i sig end mozzarella, så hvis du vil have en fedtfattig ost, er det ikke en god idé at gå efter at bruge burrata.

Prøv at bruge burrata næste gang

Så hvis du gerne vil tilføje nogle nye smage til dine retter fremover, kan det være en god idé for dig at kaste dig ud i at tilføje burrata næste gang, du skal lave mad med ost i. Her kan burrata måske være det nye førstevalg.