Strandvejensbistro.dk Tanker Den gode middag som ædru alkoholiker

Den gode middag som ædru alkoholikerSom ædru alkoholiker kan sagtens få en lige så fantastisk oplevelse ved at spise ude som andre. Mange forbinder nærhed og hygge med alkohol og gode drinks. Naturligvis bliver det også forbundet med andet, men vi har en stor alkoholkultur i Danmark og det kan derfor være svært for en ny ædru alkoholiker at finde sin plads i selskabet, som ædru. Især mennesker med et stort alkoholmisbrug har om nogen forbundet hygge, middag ude, fest, fødselsdag og andre begivenheder med alkohol eller andet stemningsændrende. Derfor kan det for personer med alkoholmisbrug være mere end svært at finde hygge og ro, når der skal spises ude. En middag der skulle være en god oplevelse, bliver hurtigt til noget der bare skal overstås. Men sådan behøver det ikke at være.

Det fede liv som ædru alkoholiker

Mennesker med alkoholmisbrug kan have svært ved at forlig sig med tanken om, aldrig at kunne drikke eller nyde alkohol igen. Men ofte bliver livet kun bedre uden alkohol og uden alle de negative konsekvenser alkoholen havde med sig. Det gælder om at få den rigtige alkoholbehandling og komme godt ud af sit alkoholmisbrug. Derfor vil det altid anbefales at opsøge professionel hjælp i form af alkoholbehandling hvis man som alkoholmisbruger eller som pårørende til en med et alkoholmisbrug, vil bedst muligt ud af misbruget og få et liv uden negative tanker og adfærd.

Kognitiv adfærdsterapi kan hjælpe mod alkoholmisbrug

For en person med et misbrug af alkohol er det ikke alkoholen der er problemet. Det er de følelser og tanker der fører til at man drikker og bruger alkohol. Det bliver ofte brugt som en slags selvmedicinering og til at opnå forskellige stemninger, som glæde, eller dulme følelser og tanker, samt til at få ro på og ”stresse af”. Mange bruger også alkohol til at falde i søvn på. For en alkoholmisbruger bliver alkohol ganske ubevidst en stor del af mange begivenheder og gøremål. Ikke nødvendigvis alle ugens dage, men i alt for mange situationer. Hvor meget man drikker, er faktisk ikke så vigtigt, for det handler meget mere om de negative konsekvenser der følger med.

Da misbruget handler om at drikke på tanker og følelser er kognitiv adfærdsterapi nok det absolut bedste redskab mod alkoholmisbrug. Med kognitiv adfærdsterapi vil man kunne ændre på alle de automatiske og meget ubevidste tanker som fører til misbruget. Man kan gennem kognitiv adfærdsterapi ændre disse usunde vaner til positive tanker og adfærd. På den måde opnår man meget mere livskvalitet og vil få mange flere muligheder til at begå sig på godt og ondt i livet uden alkohol.

 

Så i stedet for at føle sig udenfor, eller i en tilstand af savn til alkohol og livet med det, vil man kunne nyde den gode middag uden at tillade at alkoholen og gamle vaner, skal have nogen indflydelse på det!