På mange arbejdspladser landet over udgør frokostpausen et helligt tidspunkt for medarbejderne. Det er her, at de tager en kort pause fra arbejdet og samles om at fylde maverne. Ikke to arbejdspladser er ens, hvorfor der kan være store forskelle på frokost faciliteter og muligheder i form af kantiner, buffet udvalg, frokost muligheder mv.
For eksempel findes der er en del arbejdspladser, som ikke har egne kantiner eller frokoststuer, hvor medarbejderne skal have madpakker med, bestille mad og/eller spise ude. Ligeledes findes der arbejdspladser med kantiner og frokoststuer, som er langt forskellige fra hinanden. For eksempel har nogle kantiner et større udvalg ende andre. Det samme gør sig gældende for renligheden.
Som arbejdsgiver er det vigtigt at sikre, at ens kantine fungerede efter hensigten og har en optimal rengøring.
Rengøring ikke bare en nødvendighed i restaurationsbranchen
Når det kommer til kantine og andre steder med forsamlinger af mennesker og mad, er det vigtigt at have styr på rengøringen. Dette indebærer ikke kun opbevaringen af mad under de rette omstændigheder, men også selve serveringen.
Er der mad, som skal opbevares på kølig, kan det hurtigt give sundhedsmæssige problemer, hvis maden bliver opbevaret i varme omgivelser. Ligeledes kan brug af beskidt service øge chancer for madforgiftning og spredningen af sygdomme på arbejdspladsen. Det kan give gevaldige konsekvenser for din arbejdsplads at have øgede sundhedsrisikoer.
En af de betydelige problemer, er at der ikke er nok medarbejdere til at klare opgaverne, hvilket kan sætte et pres på jeres drift. Er problemet stort nok kan det ende med at ramme jeres bundlinje. Hertil kan det også skade jeres omdømme, hvis udefra kommende gæster og besøgende ender med madforgiftning.
Et tredje problem er, at det kan give væsentlige konsekvenser for jeres arbejdspladsvurderingsarbejde.
Hent hjælp til glade og sunde maver
For at undgå de tidligere belyste konsekvenser, kan det derfor være en god idé at sørge for, at ens kantine altid er ren og overholder de gængse sundhedsregler. Det er dog ikke altid, at man har personale nok til at kunne varetage rengøringen, hvorfor det i sådan et tilfælde kan give godt mening at hente professionel hjælp ude fra.
Der findes en del muligheder i forhold til rengøring, dog kan det være en meget god idé at vælge noget specifikt hjælp såsom kantineservice. Ved at vælge en professionel service udbyder, hvis fokus er på kantiner, kan du sikre dig at rengøringsstandarderne bliver imødekommet. Der er nemlig forskel på almindelig rengøring og kantiner, hvorfor sådan en hjælp kan være meget essentiel.
Du kan finde en del forskellige leverandører, som beskæftiger sig indenfor rengøring og kantineservice. Det anbefales her, at du undersøger mulighederne, således at du finder den rigtige løsning for dig og din arbejdsplads.