Strandvejensbistro.dk Tanker Få en god start på børnefødselsdagen

Få en god start på børnefødselsdagenHvis du har småbørn rendende hjemme hos dig, kommer du med garanti til at skulle stå for en børnefødselsdag inden så forfærdelig længe. Det kan du roligt glæde dig til – der er smæk på energiniveauet, og det er sjovt og hyggeligt at se sådan et arrangement udfolde sig.

Om end det meste handler om at hygge om de små, har du som evenkoordinatoren af sådan en børnefødselsdag naturligvis ansvaret for, at alt forløber nogenlunde optimalt, og i den forbindelse kan du i denne artikel tage imod et par huslige råd. Formålet er at altså at kaste nogle ideer op i luften, så du kan gribe dem, du synes om.

Mad

Allerførst skal du sørge for at få fyldt noget brændstof på de små krudtugler, for de skal nok sørge for at få brændt mere eller mindre det hele af. Det er nok mest alderen på dem, der definerer, hvor sent eller tidligt energien render ud. Så ligesom for os andre mere stillesiddende typer er det altid vigtigt at servere noget lige dele spændende og energiholdigt på sådan en dag. Men eftersom det er en fødselsdag, skal der nok være lidt løsere rammer for, om kostpyramiden er optimalt repræsenteret i menuen. Det sker jo kun én gang om året trods alt.

Så det er nok ikke lige i denne sammenhæng, at du skal slå op under B for at finde broccoliretter eller S for Selleristænger. Men selvfølgelig, du bestemmer, så hvis det omvendt lyder interessant for dig, er det alle tiders.

Og ellers vil vi nok påstå, at den slags opskrift, vi leder efter her er af lidt mere festlig og sprudlende karakter. Første konkreter eksempel er en god, gammel klassiker, nemlig boller. Det er nemt at servere en kurvfuld af dem, som er skåret over, for så kan besætningen bare kaste sig over dem og påføre, hvad der skal på af smør og pålæg. Og den helt store guldmedalje i denne omgang kategoriserer vi som pandekager, fordi det er en alle tiders vinder, der aldrig skuffer. Egentlig heller ikke for de voksne af jer, der skal holde ro på gemytterne. Alle elsker pandekager.

Aktiviteter

Skattejagt er en sikker vinder. Ud og find den indre sporhund frem, så den gemte skat kan findes og nydes. På den måde bliver der brændt krudt af, og der er måske ligefrem grobund for, at samarbejdsevner og koordinering blandt fødselsdagsgængerne opstår i iveren på at finde præmien.

Og ellers er alskens form for konkurrencer ofte et hit. Stopdans, ballondans, gemmeleg, dåseskjul, cykling, klatring i træer er alle sammen solide klassikere, som størstedelen af samfundet på et eller andet tidspunkt har beskæftiget sig med. Du kan dermed have et mere eller mindre planlagt program klar til, når spisningen er overstået, og der skal leges.

Med disse ord håber vi, at du kan få lagt et simpelt men godt fundament til den sjove børnefødselsdag.