Strandvejensbistro.dk Tanker Tema: Nytårsmenu – skab nytårsfyrværkeri i køkkenet!

Tema: Nytårsmenu – skab nytårsfyrværkeri i køkkenet!Er du ikke typen som springer madlavningen over nytårsaften, så har vi samlet vores bedste fifs til at skabe et billigt festfyrværkeri af en nytårsmenu, hjemme i dit eget køkken.

Ligesom dit fyrværkerishow til fest kl. 24:00 kræver forberedelse og indkøb, så skaber du de bedste betingelser for succes på menuen også grundig forberedelse.

Supermarkederne bugner af lækre delikatesser, ligesom din lokale slagter og fiskehandler med garanti også har brugbare produkter på hylderne og gode råd til tilberedningen.

Her kommer oversigten;
– Appetizer til nytårstalen (Husk boblerne!)
– Forret

– Evt. frisker inden hovedretten
– Hovedretten

– Dessert

– Kransekagen kl. 24:00
Fyrværkerishowet!

Når vores kære Dronning toner frem på skærmen kl. 18:00, kan du med fordel indtænke en lille let appetizer, som med fordel kan spises med fingrene. Det stiller også den lille sult hos dine gæster, mens i sammen skåler og sender en hilsen til Grønland og det Færøske folk.

Første servering ved bordet er din forret. Er du ikke typen som spiser nytårstorsk til hovedretten, så kan du med fordel tænke den ind i forretten. Ellers er en elsket spise tampet hummer med en cremet hummerbisque, lavet på skallerne og en god concaq.

Inden hovedretten serveres, kan i med fordel starte på festfyrværkeri som opvarmning til det store show kl. 24:00, hvorefter du serverer en lille lidt frisker inden hovedretten.

Til hovedretten er vi kommet til hovedelementet. Oksemørbrad, glaze, pommes anne, grillet grønt er en klassisk vej at gå, med massive smagsindtryk og eksklusivt kvalitetskød.

Desserten er naturligvis også vigtig og kan med fordel være en frisk én af slagsen. Bær, frugt, is er en klassisk og sikker vej at gå, eller tør du gå skridtet videre, så prøv en Baked Alaska isbombe eller lavakage med passionsfrugt.

Glem ikke at bage kransekagen til kl. 24:00 selv. Du kan med fordel lave dem på forhånd d. 30. december, og lave dem klassisk som de er med hvid glasur eller tilføje nougat eller lakrids. De smager langt bedre end de købte varianter fra supermarkederne og så kan du tilmed lave dem på forhånd.

Sidst men ikke mindst – fyrværkeriet! Brug gerne lidt tid på at forberede dit show. Har du indkøbt et batteri som skyder i vifteform (ud til siderne), er der en tydelig markering på batteri til, hvilken vej det skal antændes for, at publikum for oplevelsen. Sætter du det i forkert markering, vil skuddene afskydes i en lang række lige ud for publikum, i stedet for en bred vifte.

Har du indkøbt et kombinationsbatteri, skal du være opmærksom på, at dette fyrværkerishow er flere sammensatte batterier. Der er hovedlunten (som du skal benytte) samt en reservelunte, som ikke skal benyttes, med mindre batteriet undervejs går i stå. Antænd kun reservelunten med yderst sikkerhed, hovedet væk fra batteriet og straks arm. Benyt gerne en tændpind eller en lang lighter til formålet. Antænd yderst på lunten og drej straks hovedet væk fra fyrværkeriet, og gå straks væk.

Har du indkøbt flere batterier, kan du med fordel antænde dem i rækkefølge efter kaliberen (størst er 30 mm. Skud), så du opbygger et lille fyrværkerishow på vejen og naboerne kan nyde et lille festfyrværkeri.