Strandvejensbistro.dk Tanker Find et sænkesæt der passer til din bil

Find et sænkesæt der passer til din bilEr du også en af dem, som synes, at der ikke findes noget flottere end en rigtig sportsbil, som ligger lavt på vejen?

Hvis det er tilfældet, så behøver du ikke at foretage en unødvendig investering i en ny, dyr bil. I stedet skal du overveje at købe et sænkningssæt, som kan sænke din bil helt op til 40 millimeter, uden at du efterfølgende skal til syn med den, for at du må fortsætte med at køre i den. Hvis det lyder interessant, så læs mere her, hvor du kan finde en komplet guide til, hvordan du finder det rigtige sænkningssæt til din bil. Du kan også læse mere nedenfor, om hvad det betyder for din bil, når du vælger at sænke den.

Du skal måske skifte andre af bilens dele

Når du skifter bilens støddæmpere, så kan det samtidig blive nødvendigt at skifte de tårnlejer, der sidder mellem støddæmperne og tårnet. Det kan det, fordi tårnlejerne typisk ikke slides ens, hvilket kan medføre problemer, når du skal køre i din bil efterfølgende. Har du derfor valgt at investere i et sænkningssæt til din bil, så kan det samtidig være en god idé at orientere dig i en tårnleje guide, så du er sikker på, at du ikke overser noget vigtigt, og dermed skal undvære din bil i endnu længere tid.

Bilens affjedring har betydning for sikkerheden

Et sænkningssæt går ind og ændrer på affjedringen i din bil, uanset hvor meget eller lidt du sænker din bil. Det betyder blandt andet, at din bil vil ligge anderledes på vejen og kan føles mindre komfortabel at køre i. Derudover kan det få store konsekvenser, hvis affjedringen er defekt eller forkert monteret på din bil. Det kan det, da det er affjedringen, som sørger for at dækkene på din bil bevarer kontakten med underlaget under vanskelige køreforhold.

Sådan tjekker du selv affjedringen for tegn på slid

Hvis du selv husker at holde øje med tegn på slid, så kan du forebygge en større regning hos en mekaniker senere hen. I den forbindelse kan du tjekke, om bilen ser uens ud i højden, når du ser den udefra. Når du kører kan du prøve at lægge mærke til om bagenden hopper, når du kører over et bump. Du kan også lytte efter rasle- eller bankelyde fra undervognen, mens du kører. Alle disse ting kan være tegn på, at affjedringen er slidt, og så er det formentlig tid til at køre en tur forbi din mekaniker.