Strandvejensbistro.dk Tanker Få det bedste ud af din madlavning med den rette stegepande

Få det bedste ud af din madlavning med den rette stegepandeHvis du elsker at stå i køkkenet og kokkerere, er det naturligvis vigtigt, at du har de helt rigtige redskaber. Kun på den måde kan du få det bedste frem i maden. Nogle retter smager bedst stegt, andre smager bedre bagt og nogle helt tredje skal blancheres.

Derfor er det også vigtigt, at du altid har en god og funktionel stegepande i dit køkken. Det giver dig mulighed for at tilberede et væld af forskellige og velsmagende retter. Hvis du står og mangler en god stegepande, kan du med fordel gå ind på Køkkenunivers. Her har de nemlig lavet en oversigt med nogle af de bedste stegepander på markedet.

Bliv klædt ordentligt på til at vælge den rette stegepande

Når du gerne vil købe en ny stegepande, vil du uden tvivl blive præsenteret for et stort udvalg, hvor end du kigger hen. Både internettet, supermarkeder og isenkrambutikker bugner med stegepander.

Derfor kan det være en god idé at læse Køkkenunivers’ gennemgang af stegepander. Her bliver du nemlig ikke blot præsenteret for forskellige typer stegepander. Du får også oplistet både fordele og ulemper ved de enkelte pander.

På den måde bliver du klædt godt på til at vælge netop den stegepande, som du mangler i dit køkken. Gennemgangen gør det ganske enkelt nemmere at udvælge den rigtige pande i første forsøg.

Det skal du overveje, når du gerne vil købe en stegepande

Inden du køber en stegepande, er der nogle overvejelser, som du med fordel kan gøre dig. Blandt andet bør du overveje følgende ting:

  • Størrelsen på stegepanden
  • Pandens belægning
  • Stegepandens funktioner

Det er nemlig primært disse tre faktorer, der adskiller stegepanderne fra hinanden.

Størrelsen på din stegepande

Når du gerne vil købe en pande, bør du overveje hvilken størrelse den skal være. Der er nemlig forskel på, om du gerne vil have en lille pande, der eksempelvis er ideel til pandekager. Eller om du i stedet vil have en stor og dyb pande, der er ideel til wok og lignende.

Derfor bør du overveje, hvor mange personer du normalvis skal lave mad til. Du bør også overveje, hvilken slags mad du primært vil anvende panden til. Det gør det nemmere for dig at finde den rette størrelse.

Pandens belægning

Når du gerne vil købe en ny stegepande, bør du også overveje hvilken belægning panden skal have. Ofte foretrækker professionelle kokke pander, der er fremstillet af støbejern. Hvis du derfor er en rigtig feinschmecker, kunne det muligvis også være det rette valg for dig. Denne type materiale kan tåle meget høj varme og mange slag og stød. Derfor kan den også holde i mange år.

Rustfrit stål er også et vældigt populært materiale. Det skyldes især, at materialet er godt til at fordele varmen. Derudover er det også nemt at vaske rustfrit stål op.

Du kan også få såkaldt non-stick belægning på din pande. Det er en belægning, der minimerer risikoen for, at din mad brænder på. Derfor er dette materiale også elsket af mange ikke-professionelle kokke verden over.