Strandvejensbistro.dk Tanker På sommerferie i Danmark

På sommerferie i DanmarkVi har de senere år været nødsaget til at gentænke, hvordan vi rejser på ferie. Klimakrisen, der kradser, har sat fokus på at skære ned på flyrejser. Nedlukningen af det meste af verden under corona-epidemien satte desuden en naturlig begrænsning på vores udenlandsrejser i en længere periode. Det betød, at antallet af danske turister i Danmark var rekordhøjt. Vi genopdagede de danske seværdigheder og rejsemål og fik øjnene op for, hvor hyggelige bilferier rent faktisk er. Klimakrisen kradser stadig, men verden er ikke længere lukket ned i samme grad som under corona-epidemien og derfor er de udenlandske turister igen at finde i Danmark. Det skaber kamp om parkeringspladserne ved de danske seværdigheder, hvor vi pludselig igen skal slås om en bås med tyske autocampere og svenske Volvo-stationcars.

En løsning på parkeringsproblemet

En løsning på parkeringsproblemet er selvfølgelig at besøge nogle af de seværdigheder i Danmark, de udenlandske turister endnu ikke har fået øjnene op for. Men det kan også godt betale sig at leje en minibus, hvor du kan tage en mindre gruppe afsted og dermed kun skal finde én parkeringsplads. Minibusserne er nye og moderne og overholder alle sikkerhedskrav, så du kan roligt invitere familien med på tur i en lejet minibus. Hvis du skal et større selskab afsted, fx et sommerarrangement i firmaet, er det også en mulighed at leje en turistbus. Her er komfort og sikkerhed selvfølgelig også i fokus. Også her er det en fordel, at I ikke skal finde parkeringspladser til en hel vognpark, men kan nøjes med at parkere bussen og nyde turen.

Steder, I kan besøge

Vi har været på rundtur i Danmark og lavet en liste over seværdigheder, der er et besøg værd uanset transportformm. Vi starter med en tur til Danmarks sydkyst, hvor vi besøger den gamle færgeby Vordingborg. Vordingborg har huset hele tre Valdemar-konger og byens hovedattraktion er da også Gåsetårnet, der er den eneste velbevarede bygning fra Valdemar-kongernes tid. Fra Vordingborg kan du hurtigt komme til Møn, Lolland-Falster og Næstved, der ligeledes har spændende seværdigheder at byde på.

Dernæst går turen til Greve. Greve, der kun ligger 20 min. fra København, kan blandt andet byde på 8 km børnevenlig, hvid sandstrand, Hedeland Naturpark og Mosede Fort. Hedeland Naturpark har både legepladser for børn og voksne, gang- og cykelstier, hundepark og et enestående amfiteater. Mosede Fort, der står færdigopført i 1916 er tænkt som en forstærkning af Københavns kystbefæstning og havde til formål at forhindre fjendtlig landgang ved Køge Bugt. Der er derfor både noget at se for dig, der elsker gode naturoplevelser, børnefamilien og den historieinteresserede.

Vi slutter Danmarks-turen af i Brønderslev i Vendsyssel. Her kan du besøge Hedelund Rhododendronpark, som er byens kendetegn og varemærke. Rhododendronparken har mere end 10.000 planter og er dermed den største af sin slags i Nordeuropa.

Der er masser af muligheder for at opleve Danmarks historie, da vi kun har samlet en lille håndfuld her. Gør det til en god vane at besøge turistinformationen i den by, du rejser til, så du er velforberedt til ferien rundt i Danmark.