Strandvejensbistro.dk Tanker Spis på vegetarisk restaurant

Spis på vegetarisk restaurantJeg tror der er mange der går glip af lækre madoplevelser fordi de ikke overvejer at mad også kan laves uden kød. Jeg blev lidt inspireret af en artikel om det at spise vegetarisk, og jeg vil derfor gerne selv dele lidt ud af mine egne erfaringer som vegetar.

 

Jeg kender selv en del vegetaropskrifter, og sågar nogle veganske, men noget jeg virkelig elsker er at tage på vegetarrestaurant. Når jeg så kalder det en vegetarrestaurant eller en vegetarisk restaurant, hvad mener jeg så med det? Helt grundlæggende så er en vegetarrestaurant for mig nemlig mere end bare maden. Det er et grundlæggende præmis om dyrevelfærd og bæredygtighed som for mig er grundlaget for en god vegetarrestaurant. Der er i nyere tid dukket flere og flere af sådanne innovative initiativer inden for grøn spise op, og det tror jeg ofte at folk der ikke er vegetarer går glip af. For det er nemlig fantastisk mad man kan få på de steder der virkelig går op i det at spise grønt. Desuden så bliver det ofte til en sund aftensmad når man spiser et sted med udelukkende vegetarretter.

 

Jeg havde ikke for særlig længe siden en rigtig god oplevelse på en lokal vegetarrestaurant. Udover en hyggelig stemning og godt interiør var maden nemlig henrivende. Til forret fik jeg en salat med gedeost og nødder. Den var utrolig delikat, og specielt gedeosten var rig på smag. Jeg tror i hvert fald jeg selv begynder at lede lidt efter sådan en gedeost i supermarkederne til en af vegetaropskrifterne derhjemme. Til hovedret havde jeg bestilt en burger med en plantebaseret bøf. Det smagte som en blanding af specielt rodfrugter og var super lækker. Min partner bestilte en kikærtebøf der smagte som en mild falafel, og vi nødt godt af at smage på hinandens mad. Vi havde også bestilt nogle lækre pomfritter med til deling, rigtig amerikansk stil. Til dessert delte vi så nogle forskellige sorbeter: jorbær, citron og hindbær. Alt i alt var det et fantastisk restaurantbesøg og vi er begge enige om at vi må tilbage og prøve nogle nye ting.

 

Jeg mener selv at alle burde prøve at gå på vegetarrestaurant. Jeg føler mig altid umådeligt inspireret (og mæt) når jeg forlader de fleste vegetarrestauranter, og jeg kan love for at du også kan få nogle fede oplevelser hvis du prøver. Og hvem ved? Det kan være at du føler dig så inspireret at du overvejer selv at blive vegetar, eller måske bare spiser lidt grønnere. Det er et vigtigt skridt i retning mod en mere bæredygtig fremtid. Hvis du er interesseret i at gøre mere end bare at ændre spisevaner, så kan du også handle mere bæredygtigt. Så sikrer du nemlig fremtiden for os alle.