Strandvejensbistro.dk Tanker Vermouth er den nye i klassen til madoplevelsen

Vermouth er den nye i klassen til madoplevelsen



Mange tænker kun i hvilken rød eller hvidvin de nu skal parre til deres næste lækre måltid mad, eller bare noget godt i glasset til at nyde på terrassen en sommeraften. Det giver jo god mening, ligesom mange også kigger på den rigtige øl til måltidet. Men der er faktisk også mange andre muligheder, f.eks. Vermouth, som er krydret vin, der fik sit navn fra gamle dage hvor man typisk havde malurt i drikken – Wermut på tysk. Men hvor man dengang ofte havde vin af ringe kvalitet, og de forskellige ingredienser derfor mest var for at camouflere den dårlige smag, så er det i dag en kategori i vinbranchen med størst vækst. Det er heller ikke uden grund – man får mange forskellige smagsoplevelser og priser fra 50 kr literen til 500+. Vermouth er så meget mere end den billige fra Netto, om det så er et ukendt brand eller Martini.

 

Vermouths forskellige typer

 

Vermouths findes typisk som en hvid eller tør, sød/rød eller rouge udgave. Den tøre er perfekt i en klassisk martini cocktail. Sammen med gin får man en perfekt balanceret cocktails, som ofte er en god starter inden et måltid mad. Den er dog også en god ledsager til forretter, lidt ligesom hvidvin, passer den typisk til fisk og skaldyr. Her kan man snildt tilføje en skive citron for at få en mere frisk smagsoplevelse.

 

Den søde, røde vermouth er typisk lidt tungere i det, og alt efter kvaliteten af den vermouth man drikker, kan man få unikke smagsoplevelser. Da den røde vermouth er lavet på en rødvins base, kan man selvsagt finde mange forskellige vermouth til forskellige lejligheder. En god hverdags rød vermouth kunne være Berto, som er god med en skive appelsin i. Den kunne fint gå som ledsager til desserter som kager, is og chokolade.

 

Barolo, et kendt vindistrikt i Italien er kendt for sine eksklusive vine (og høje priser) men vil man smage den ypperste vermouth på markedet – ja så findes der en vermouth lavet på barolo vin som base! Det giver selvfølgelig nogle lidt andre priser, omvendt får man en smagsoplevelse på første klasse. Du kan læse mere om smagsoplevelse på Del Professore Barolo Vermouth her.

 

På de københavnske barer finder man flere og flere cocktails med vermouth i, og det skyldes især de forskellige ingredienser der kan smages i vinen – og dermed de mange muligheder bartenderen har for at mixe nogle lækre drinks. Mest kendt er nok den klassiske Negroni som er en cocktail af Gin, Vermouth og bitter – typisk campari.

 

Prøv en klassisk Negroni:

3 cl Gin

3 cl Campari

3 cl Vermouth Rosso (rød)

Isterninger

 

Det hele blandes i et passende cocktailglas og derefter røres der godt rundt for at nedkøle drinken.