Stavblenderen er en fantastisk opfindelse, idet den kan bruges til at fremstille en lang række forskellige retter. Den gør madlavningen nem og sjov og den åbner op for nye muligheder. Hvis du endnu ikke har fået investeret i en stavblender, så kan du nå det endnu. Hvis du mangler inspiration til hvilke opskrifter, som du kan give dig i krig med, når du først har fået kigget på stavblendere, så læs med her, hvor vi inspirerer til netop dette.
Guacamole
Elsker du og familien en god omgang nachos? Så er det vigtigt, at I har styr på det rette tilbehør. Måske har du allerede prøvet den købte guacamole – måske har du prøvet en, der er lavet på restaurant. Helt sikkert er det, at den hjemmelavede er bedst. Og den kan du nemt få lavet med en stavblender. Sådan gør du:
Ingredienser
- 3 små modne avocadoer (hakket)
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. koriander
- 4 spsk. naturel yoghurt
- Saften fra en lime
- ½ chili (valgfri)
- Salt & peber
Fremgangsmåde
Først skal du selvfølgelig have gjort din stavblender klar. Når du har den klar skal alle ingredienserne samles i en skål.
Hvis du har tilbehør til din stavblender, så kan du bruge dette til at gøre det hele nemmere. Brug skålen og fastgør stavblenderen til denne. Blend herefter alle ingredienserne, indtil du har en ensartet masse og det hele er godt kombineret.
Fjern nu stavblenderen fra skålen og før den over i en anden lille skål, så den er klar til at blive serveret sammen med dine nachos.
Guacamolen er beregnet til 4 personer, og den kan holde sig frisk i 24 timer.
Ærte, bacon og mynte supper
En anden ret, som din familie med garanti vil elske, er denne ærte, bacon og myntesuppe, der også kan laves med din stavblender på en nem og hurtig måde. Læs her for at blive klogere på hvordan.
Ingredienser
- 25 g. usaltet smør
- 8 meget tynde skiver røget bacon, hakket
- 2 porrer, hakket
- 1 fed hvidløg, hakket
- 500 g. friske eller frosne ærter
- 1 bundt, mynteblade, hakket groft
- 1.2 l. hønsefond
Til pynten:
- Mynte og purløg, hakket
- Bacon, hakket
- Fløde
- Ærter
Sådan gør du:
Denne ret laves ikke kun med en stavblender, men den er en stor hjælp undervejs.
Start med at smelte smøren i en gryde. Steg baconen heri, porrer og hvidløg i fem minutter, indtil det er blevet helt blødt. Når det har den rette konsistens, kan du tilføje ærter, mynte og fond. Det skal herefter bringes i kog.
Fjern ny gryden fra varmen og find din stavblender frem. Du skal bruge denne til at blende og samle massen. Det gør du bedst ved at blende ved stavblenderens hurtigste indstilling, indtil massen har den rette konsistens. Nu skal gryden tilbage på komfuret, så den bliver varm igen, hvorefter den er klar til at blive serveret. Du kan pynte den med fløde, urter, bacon og ærter.