Strandvejensbistro.dk Tanker Bliver dine madvaner påvirket udefra?

Bliver dine madvaner påvirket udefra?Ja, som forbruger bliver du påvirket flere steder fra. Det gælder alle dine forbrugermønstre også når det gælder dine madvaner. Nu sidder du måske at tænker, jeg er ikke typen der hopper på alle de reklamer. Og det er måske meget rigtigt, men det er ikke kun reklamer, der kan påvirke din forbrugeradfærd. Endelig er der det faktum, at ikke alle reklamer ligner reklamer.

 

Hvordan bliver din forbrugeradfærd påvirket? 

Hvis vi skulle beskrive, hvordan din forbrugeradfærd helt nøjagtigt bliver påvirket, ville denne artikel forvandles til en roman, derfor må du her nøjes med nogle eksempler, på hvordan din adfærd som forbruger bliver påvirket. Din adfærd bliver påvirket og ændrer sig eventuelt ud fra dine egne midler og prioriteringer, din omgangskreds og sociale medier.

 

Egne midler og prioriteringen indflydelse på dit forbrug. Herved menes, at dit rådighedsbeløb hver måned, har en påvirkning på, hvilke fødevarer du køber. Samtidigt med at dit rådighedsbeløb spiller ind, betyder dine prioriteringer også noget for, hvilke varer der ender i din kurv

 

Dit forbrug og adfærd kan blive påvirket af din omgangskreds og hvordan dem omkring dig agerer. Din omgangskreds kan påvirke dine valg og eventuelle ændringer i din adfærd. Det gælder både valg af råvarer og valg af hvilken mad du laver.

 

På de sociale medier er der et utal af måder, du som forbruger bliver påvirket. Det både være gennem reklamer og influencere. Det er ikke altid lige let at gennemskue at det er en reklame, selvom der faktisk er love og regler for området. Desuden opstår der ubetalt reklame om man vil, når en influencer anbefaler produkter, uden de får betaling for det.

 

Hvordan er det så at dine madvaner bliver påvirket af disse 3 eksempler? 

Som nævnt tidligere, vil dine prioriteringer og rådighedsbeløb altid påvirke dig, det giver lidt sig selv. Desuden vil din omgangskreds ageren påvirke dig, ved at I taler om, hvad de har købt af udstyr til køkkenet, hvad de har lavet af mad, måske har du endda, været på besøg og smagt noget af det de laver. Måske har du fået den lækreste hjemmelavede pizza ved naboen, og vil gerne gentage succesen derhjemme? Du ser måske samtidigt på de sociale medier, en influencer tale om en smart pizzaovn, der med garanti giver en sprød pizza. Herigennem bliver du påvirket til at selv anskaffe en pizzaovn, find din nye pizzaovn her. Dine køb bliver også påvirket udefra.