Strandvejensbistro.dk Tanker Sådan udbringer du en skål

Sådan udbringer du en skålDu kender det sikkert godt, du er ude at spise eller sidder til en fødselsdag og brænder inde med nogle søde ord om værten du gerne vil ud med. Du er i tvivl om det er det rigtige tidspunkt at gøre det på og hvordan du overhovedet gør.

Netop samme problemer har herrerne fra den danske blog Almandak.dk står i, derfor har de lavet en stor guide til hvordan du udbringer en skål.

I artiklen kommer de ind på de vigtigste punkter man skal vide ind man rejser sig op og krænger ens sjæl ud.

Disse punker er:

Vær forberedt

Bestem dit format

Hold det kort – og præcist

Brug humor, men korrekt

Artiklen skriver også om de skåle regler der er og vigtigst hvad er forskellen på en skål og en tale. Det er nemlig ikke altid at en skål bliver holdt kort nok og så ender det med en tale. Jeg tror alle vi har set den fulde onkel som bliver sentimental når han har fået lidt at drikke, rejser sig op og af god mening udbringer en skål. Men så bliver det for langt, for kedeligt og måske er han en smule for fuld, og her går man fra en god kort skål til en lang og pinlig tale.

Hvad er en god skål – Den hurtig version

En god skål er maximal 1 min hvor man samme med de andre hylder personen eller personerne man skåler for, er det længere er det en tale og det er ikke det vi er ude i. En skål er en kort og mere uformel måde at sige hvad man føler eller tænker til et større selskab og ofte er det i forbindelse med en god middag på restaurant eller cafe.

Det kommer lidt an på selskabet men enkelte gange kan en skål også være forbundet med en kort sang en”skåle sang” – du kender sikkert godt denne her:

                                                      Vi skåler med vores venner

og dem som vi kender

og dem som vi ikke kender

dem skåler vi med

 

Der findes mange hjemmeside om skålesange, og det kommer lidt an på om det selskab du er i om de har skåle sange eller ej, så tænk over det inden du sætter i gang, og se på hvem der er der, virker de som skålesange personer eller ej, så er der nemlig mindre mulighed for at det bliver pinligt.

Sidste artiklen kommer ind på er Hvornår skåler man og hvad man skal vide om de forskellige begivenheder man skåler til, det er nemlig ikke lige meget om du er blandt vennerne på den lokale, om du er til bryllup eller til 50 års jubilærum hos din kollega i banken.