Strandvejensbistro.dk Tanker Stillehavsøsters eller Gigasøsters?

Stillehavsøsters eller Gigasøsters?Om sommeren findes der næsten ikke noget bedre end en iskold østers med de rigtige toppings. Hvis du er vild med østers, så har du måske prøvet at overtale venner og familie, om hvor lækkert det er. Her kan du læse mere, om hvorfor du skal vælge stillehavsøsters eller gigaøsters til din næste fest.

Hold en østerssmagning

Alle elsker en god smagning. Især under nedlukningen var online ølsmagning, vinsmagning og ostesmagning et kæmpe hit. Det gode ved en smagning er, at du for det første får lov til at smage en masse forskelligt lækker mad, men du lærer også tit, hvordan du finder den rigtige vin til din mad osv. Udover at smage en masse forskelligt mad, skal du også helst lære noget mere om madvaren, så du går derfra med ny viden, som kan hjælpe dig i dit eget køkken. Hvis du elsker østers, så kan du inspirere dine venner og familie ved at invitere dem til en østerssmagning hjemme hos dig. Her kan du forberede nogle forskelige typer af østers, og fortælle dem, hvordan du kan lide at krydre dem osv.

Hvilke østers skal du købe?

Hvis du gerne vil holde en ordentlig østerssmagning, så skal du helst komme med nogle forskellige typer af østers. Selvom du elsker stillehavsøsters mest, så kan det være, at dine gæster vil foretrække nogle andre. Hvis du er i tvivl om, hvilke østers du skal købe, så kan du altid spørge din fiskemand til råds. De vil uden tvivl gerne hjælpe dig med at finde de rette østers – Især hvis du gerne vil overtale venner og familie om, hvor lækre de er. Når du har dit udvalg af forskellige østers, så skal du også sørge for at købe nok østers til alle. Normalt vil omkring 4-5 forskellige typer af østers lave en god smagning. Så prøver dine gæster en masse forskelligt. Du vil gerne have omkring 2 østers af hver type per person. På den måde sikrer du, at de når at smage den type østers ordentligt, og de ender med at blive mætte. To østers giver dem også mulighed for at prøve med forskellige toppings.  Hvis du er bange for at blive sulten gennem aftenen, så er et ostebord perfekt sammen med østers.

Hav det rette udstyr

Østers er ikke den nemmeste mad at spise, hvis du ikke har prøvet det før. Det er især udfordrende at åbne en østers for første gang selv. Hvis du gerne vil gøre det så nemt for dine gæster som muligt, kan du sørge for at åbne alle østersene lige inden, de kommer. På den måde er de klar til at blive spist. De skal dog ikke stå for længe ude – også selvom de ligger på is. Hvis du gerne vil give dem den komplette oplevelse, kan du overveje også at lære dem at åbne deres østers selv. Her skal du bruge en østerskniv, som gør det nemt og mere sikkert for både dig og dine gæster at åbne jeres østers. Østerskniven er ikke det dyreste køkkenredskab, så den er helt sikkert pengene værd. Derudover er det også godt med rigeligt med skeer og gafler, som dine gæster kan bruge til at spise deres østers med.

Find de rette toppings

Uanset om du bedst kan lide stillehavsøsters eller gigaøsters, så bliver de altid lidt bedre af de rette toppings. Der findes mange forskellige toppings, og de er alle nemme at lave. Du kan servere dine østers med chili, dild, peperod, løg, eddike og endda syrlige frugter som æble. Du kan aldrig gå galt i byen med en mignonette sauce, som består af skalotteløg og eddike.