Der findes mange gode og specielle begivenheder til at drikke vin. Der findes også mange gode vine at drikke til de specielle begivenheder. Du skal helst gerne se på begivenheden og vurdere, hvilken slags vin, der passer sig til dette øjeblik. Der er nemlig mange forskellige slags vine derude, som hver kan noget helt særligt. Der findes hvidevine, rødvine, rosévine, orangevine, dessertvine som f.eks. portvine og mousserende vine. Hvis du vil vide, hvad du kan bruge de forskellige vine til, så er du landet det rigtige sted.
Portvin – den søde, røde hedvin
Når portvinen begynder sit liv, sker det præcis på samme måde som rødvinen. Portvinen er netop lavet af røde druer, som dyrkes til de er modne og så plukkes. Portvinen har fået sit navn efter Porto, som er den næststørste by i Portugal. Det er tæt på her, at portvinen dyrkes. Den dyrkes nemlig i Duoro-dalen et stykke fra Porto.
Portvinen er sød vin med meget karakter. Den drikkes tit til desserter eller sent på aftenen. Den er især godt matchet til et ostebord eller en dessert, som ikke er alt for sød i sig selv. Mange drikker især portvin i juletiden. Her står den utrolig godt til risalamanden. Du kan finde et bredt udvalg af portvin her.
Mousserende vin – til fest og fyrværkeri
Der findes mange forskellige slags boblevin derude. Der er naturligvis den mest berømte boblevin, som er champagnen. Der findes også prosecco, som også er begyndt at blive populært. Der er også Moscato, Cava, Spumante, Asti, Cremant mm. Der er næsten ingen grænser for, hvad man kan lave af boblevine. Den typiske mousserende vin er en hvidvin, som er tilsat bobler, men der findes også boblende rosévine, som også er meget populære.
De fleste drikker ikke mousserende vine som en hverdagsting. Det er ofte en lejlighedsdrik, som rimer på fest og noget særligt. Det mest populære tidspunkt at drikke mousserende vin på er f.eks. nytårsaften. De fleste nyder et glas champagne til nytårsaften, når klokken slår 12. Det er dog også begyndt at blive mere almindeligt at drikke mousserende vin på andre tidspunkter. Der findes f.eks. champagnebrunch, som har været meget populært de sidste 20 år. Derudover er mousserende vine også begyndt at blive brugt i drinks. Det mest populære eksempel er f.eks. den berømte Aperol Spritz, som har taget danskerne – og resten af Europa – med storm. Her bruges en prosecco sammen med Aperol til at lave en lækker, frisk sommerdrink.