Strandvejensbistro.dk Tanker Ny kogebog kombinerer madopskrifter og kendisfortællinger

Ny kogebog kombinerer madopskrifter og kendisfortællinger’Mad og Skønne Fortællinger’ er en ny kogebog, skrevet af Dorthe Poulsen, som med levende fortællinger bringer danske musikeres madhistorier samt deres yndlingsopskrifter.”

Et uheldigt første møde med jomfruhummer, en forlovelsesmiddag, der ikke gik som planlagt, og ualmindelig billig mad i Argentina.

 

Alt dette er blot et lille udsnit af, hvad man kan læse i den nye kogebog ’Mad og Skønne Fortællinger’, skrevet af Dorthe Poulsen. I Bogen deler danske musikere fortællinger centreret omkring mad, og ligeledes kan man afprøve sine egne madlavningsevner ved at genskabe musikernes yndlingsretter, som der bringes opskrifter på i bogen.

 

Fortællinger på kryds af mange musikgenre

 

De danske musikere, der medvirker i bogen, repræsenterer mange forskellige musikgenre. Bogen byder blandt andet på fortællinger fra popduoen Sussi & Leo og Kirsten Siggaard, der for første gang stillede op i Dansk Melodi Grand Prix i 1983.

 

Herudover byder bogen også på fortællinger og opskrifter fra musikere såsom rapper MC Einar, jazzmusiker Nulle, soul- og gospelsangerinde Marie Carmen Koppel, dirigent og basunist Jesper Juul Windahl, trommeslager Thomas Dannemand, growl sanger Niklas Lykke, saxofonist Benjamin Koppel, dirigent Ebbe Munk og operasanger Hanne Fisher.

 

Bogen blev til en søvnløs nat

 

Forfatter af bogen, Dorthe Poulsen, fik ideen til ’Mad og Skønne Fortællinger’ en nat, hvor hun ikke kunne sove. Her meldte sulten sig, og hendes tanker røg over i mad. Dorthe Poulsen beskriver hendes eget forhold til mad som kompliceret, og derfor spiser hun – med egne ord – ’ret kedeligt’.

 

’Jeg kom til at tænke på kogebøger, og selvom, at de både er flotte og nytænkende, så fanger de mig kun kort, for ofte er der noget i retten, jeg ikke kan tåle,’ siger forfatter Dorthe Poulsen, som også ejer forlaget Side Om Side ApS, der udgiver den nye kogebog. Derfor besluttede Dorthe Poulsen sig for at skrive en kogebog, der kom med den ekstra detalje, som skulle fange folk – personlige fortællinger.

 

Den nye kogebog ’Mad og Skønne Fortællinger’ blev udgivet i januar 2021, og kan købes hos flere forskellige forhandlere. Heriblandt Saxo, Gucca.dk, Buuks og Bog & Idé.

 

Mad & skønne fortællinger i ugebladet Søndag

Ugebladet Søndag skriver i deres nyeste nummer (forår 2021) om bogen “Mad & skønne fortællinger” af Dorthe Poulsen.

Går du på side 5 finder du en detaljeret men kort beskrivelse af mad opskriftsbogen hvor lokalkendte musikere fortæller om deres forhold til mad og deres yndlingsretter.

Dorthe Poulsen har ramt en spændende vinkel i junglen af madbøger. Hun går en tand længere og skriver en bog hvor kendte musikere fortæller om deres yndlingsretter.

“ – SØNDAG er kvindebladet, der går et spadestik dybere, som underholder, guider og giver indsigt og eftertanke. Hver uge viser vi, at livet efter de 40 er mulighedernes liv.”